ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нідерландським посадовцям заборонили використовувати TikTok на робочих телефонах

21.03.2023, 16:37
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Нідерланди заборонять посадовцям встановлювати TikTok на урядові телефони. Державні служби негайно почнуть відмовляти посадовців від встановлення програми на свій телефон, і незабаром усі робочі телефони будуть налаштовані так, щоб дозволяти встановлення лише попередньо схвалених застосунків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву держсекретарки МВС Нідерландів Александри ван Хаффелен.

До списку попередньо схвалених програм не входять чутливі до шпигунства програми. Зазначається, що TikTok підпадає під цю категорію.

"У Нідерландах 140 тисяч посадовців та державних службовців. Представниця МВС не змогла сказати, скільки з них використовують TikTok на державних телефонах", – йдеться в матеріалі.

Багато західних країн стурбовані TikTok, тому що популярний застосунок для соціальних мереж належить китайській компанії Bytedance. Вони побоюються, що компанія поділиться даними TikTok з урядом Китаю.

Розвідувальна служба також нещодавно повідомила уряд, що програми керовані країнами з наступальною кіберпрограмою, спрямованою проти інтересів Нідерландів, і мають підвищений ризик шпигунства. Ван Хаффелен заявила, що уряд планує дозволяти встановлення лише попередньо схвалених застосунків на телефони.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня уряд Великої Британії з міркувань безпеки заборонив посадовцям використання китайського застосунку TikTok на робочих телефонах. Уряд побоюється, що конфіденційні дані, які зберігаються на офіційних телефонах, можуть бути доступні уряду Китаю. Своєю чергою TikTok заперечив звинувачення в тому, що він передає дані користувачів китайському уряду. 

Посольство Китаю в Лондоні заявило, що цей крок був мотивований політикою, "а не фактами" й "підірве довіру міжнародної спільноти до ділового середовища Великобританії".

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова ЗеландіяБельгія, ЧехіяДаніяКанада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС. 

Британська телерадіомовна корпорація BBC також закликала своїх працівників видалити китайську соцмережу TikTok зі службових телефонів.

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Liked the article?
Help us be even more cool!