ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бельгія заборонила TikTok на урядових телефонах

10.03.2023, 15:42
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Рада національної безпеки Бельгії 10 березня заборонила використання китайського застосунку TikTok на робочих телефонах державних службовців, повідомляє Politico.

“Ми не можемо бути наївними: TikTok – це китайська компанія, яка нині зобов'язана співпрацювати з китайськими спецслужбами”, – сказав прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

Бельгійська заборона заснована на аналізі ризиків, проведеному спецслужбами країни, і рекомендаціях національного центру кібербезпеки.

Заборону запроваджено на шість місяців, після чого бельгійська влада повторно оцінить свої рекомендації.

Також Рада національної безпеки закликала регіональні та місцеві органи влади запровадити подібну заборону та попросила бельгійський орган захисту даних дослідити політику конфіденційності TikTok.

ІТ-агентство уряду Фландрії, північного регіону Бельгії, 9 березня вирішило заблокувати доступ до TikTok для всіх державних служб, які використовують централізовані ІТ-сервіси та урядову мережу.

Як пише видання, TikTok, що належить китайській технологічній компанії ByteDance, цього тижня пообіцяв змінити свою політику захисту даних, щоб зменшити занепокоєння щодо його використання. Компанія заперечує загрозу безпеці.

Як повідомляв ІМІ, раніше заборонили TikTok використовувати в державних установах Чехії, Данії, Канаді.

1 березня Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok. 23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok, про це також заявила Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Liked the article?
Help us be even more cool!