ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий дім дав місяць на видалення TikTok з державних пристроїв

28.02.2023, 11:44
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Білий дім 27 лютого дав державним установам 30 днів на видалення китайського застосунку TikTok з федеральних пристроїв і систем. 

Про це йдеться в рекомендаційному меморандумі директорки відділу з питань управління й бюджету Шаланди Янґ, з яким ознайомилося Reuters.

Усі федеральні органи мають видалити TikTok, щоб захистити приватність даних американського уряду, зазначила Янґ.

Заборона TikTok на урядових пристроях, запроваджена конгресом наприкінці минулого року, відбулася на тлі схожих рішень, ухвалених у Канаді, ЄС, Тайвані та більшості штатів США. У TikTok зазначили, що причиною цих занепокоєнь є дезінформація, і заявили, що застосунок не використовується для шпигунства за американськими громадянами. 

Наразі TikTok не відреагував на меморандум Білого дому.

Багато державних органів, зокрема Білий дім, міністерство оборони, міністерство національної безпеки та Державний департамент, на момент голосування вже заборонили TikTok на своїх пристроях.

Обмеження на користування TikTok не поширюються на діяльність, пов’язану з правоохоронними або безпековими розслідуваннями, але така діяльність має бути схвалена керівництвом державного органу, й “робити винятки для окремих органів цілком заборонено”, йдеться в меморандумі Янґ.

28 лютого в парламентському комітеті із зовнішніх справ має відбутися голосування за те, щоб дати президентові Джо Байдену повноваження для повної заборони TikTok у США.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok. 

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки.

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних. Водночас у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми.

Liked the article?
Help us be even more cool!