ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC закликала працівників видалити TikTok зі службових телефонів

21.03.2023, 10:45
Фото – фейсбук ВВС
Фото – фейсбук ВВС

Британська телерадіомовна корпорація BBC закликала своїх працівників видалити китайську соцмережу TikTok зі службових телефонів, повідомляє The Guardian.

У вказівках співробітникам BBC, оприлюдненим 19 березня, зазначається: “Ми не рекомендуємо завантажувати TikTok на корпоративні пристрої ВВС без вагомої причини, пов’язаної з роботою. Якщо TikTok не потрібен вам для роботи, його потрібно видалити”.

Як пояснила ВВС, це рішення ухвалено з огляду на побоювання світових урядів щодо приватності й безпеки даних. 

ВВС попросила співробітників, які мають TikTok на особистих телефонах, але також використовують ці телефони для роботи, зв’язатися з відділом інформаційної безпеки компанії та обговорити, “з якими саме даними ВВС ви працюєте”.

“ВВС неймовірно серйозно ставиться до безпеки й захищеності наших систем, даних і робітників. Ми постійно спостерігаємо за активністю третіх платформ, зокрема платформи TikTok, та вестимемо таке спостереження й надалі”, – сказав речник корпорації.

За його словами, використовувати TikTok на службових пристроях ВВС, придбаних і оплачених цією організацією, можна з редакційними цілями або в цілях маркетингу. Але, зазначив речник, ВВС моніторитиме та оцінюватиме ситуацію.

Як пише The Guardian, таке рішення ВВС свідчить про різку зміну підходу, оскільки раніше корпорація прихильно ставилася до TikTok як до засобу залучення нової аудиторії. Компанія вже понад рік веде свій канал у TikTok та найняла команду з чотирьох спеціалістів з TikTok.

У TikTok зазначили, що “розчаровані вказівками, оприлюдненими ВВС, але вітають рішення дозволити використання TikTok у редакційних, маркетингових і журналістських цілях”. 

“ВВС має потужну присутність на нашій платформі: низка акаунтів, присвячених різним темам, від новин до музики, охоплює аудиторію як у Великій Британії, так і в усьому світі. Ми вважаємо, що ці заборони спираються на фундаментальне нерозуміння та скеровані ширшими геополітичними міркуваннями. Ми продовжуємо щільне спілкування з ВВС та готові співпрацювати з ними для вирішення будь-яких занепокоєнь, які в них виникатимуть”, – зазначила соцмережа.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня уряд Великої Британії з міркувань безпеки заборонив посадовцям використання китайського застосунку TikTok на робочих телефонах. Уряд побоюється, що конфіденційні дані, які зберігаються на офіційних телефонах, можуть бути доступні уряду Китаю. Своєю чергою TikTok заперечив звинувачення в тому, що він передає дані користувачів китайському уряду. 

Посольство Китаю в Лондоні заявило, що цей крок був мотивований політикою, “а не фактами” й “підірве довіру міжнародної спільноти до ділового середовища Великобританії”.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Liked the article?
Help us be even more cool!