ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok

01.03.2023, 12:48
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Європейський парламент 28 лютого заборонив використання застосунку TikTok на пристроях співробітників і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів, повідомляє Politico.

Президентка Європарламенту Роберта Метсола та генеральний секретар Алессандро Кьоккетті в електронному листі повідомили близько 8 тисяч посадовців, що вони повинні видалити TikTok з корпоративних пристроїв до 20 березня.

Також “наполегливо рекомендується” депутатам Європарламенту, їхнім співробітникам та помічникам видалили TikTok зі своїх особистих пристроїв.

“Виникло занепокоєння щодо кібербезпеки через використання платформи соціальних медіа TikTok, зокрема щодо захисту даних і збору даних третіми сторонами”, – йдеться в електронному листі парламенту, надісланому співробітникам 28 лютого.

У TikTok немає активного офіційного облікового запису Європейського парламенту, хоча один обліковий запис із псевдонімом @europarl опублікував відео про інституцію наприкінці 2019 року. Крім того, деякі політичні групи присутні в соцмережі – правоцентристська Європейська народна партія та ліві.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok, про це також заявила Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення китайського застосунку TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки. Парламент Данії 28 лютого закликав законодавців і співробітників не використовувати TikTok на робочих телефонах як захід кібербезпеки, заявивши про існування ризику шпигунства.

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних. Водночас у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми.

Liked the article?
Help us be even more cool!