ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США заборонили використання TikTok на офіційних пристроях

28.12.2022, 14:31
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. Це нововведення суголосне із законом, що має скоро набути чинності, за яким забороняється використання застосунку на американських урядових пристроях, пише Reuters.

Застосунок вважається "ризиком високого рівня з огляду на низку безпекових проблем" і має бути видалений з усіх пристроїв, підконтрольних Палаті представників, зазначив голова адміністрації палати в повідомленні, надісланому всім законотворцям і співробітникам у вівторок.

Новому правилу передувала низка заходів, вжитих урядами штатів США, з метою заборонити використання TikTok – застосунку, що належить пекінській компанії ByteDance, – на державних пристроях. Станом на минулий тиждень 19 штатів щонайменше частково обмежили використання застосунку на державних девайсах через побоювання, що китайський уряд може за допомогою нього відстежувати американських громадян і цензурувати контент.

Ухвалений урядом США минулого тижня комплексний законопроєкт про витрати до 30 вересня 2023 року на 1,66 трильйона доларів містить положення про заборону застосунку на федеральних пристроях і набуде чинності, щойно його підпише президент Джо Байден.

"З огляду на ухвалення комплексного законопроєкту, який передбачає заборону TikTok на пристроях виконавчої гілки уряду, голова адміністрації разом з Адміністративним комітетом Палати представників вирішили запровадити схоже правило в палаті", – повідомив речник голови адміністрації в розмові з Reuters у вівторок.

У повідомленні співробітникам зазначено, що з усіма, хто має TikTok на своєму пристрої, зв’яжуться й попросять видалити, а завантажувати застосунок віднині буде заборонено.

TikTok наразі не відреагував на прохання прокоментувати нове правило.

Законотворці США внесли пропозицію заборонити застосунок у всій країні.

Як повідомляв ІМІ, у китайській компанії ByteDance, яка є власником TikTok, визнали, що їхні співробітники незаконно отримали дані низки користувачів соціальної мережі, зокрема двох журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!