ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заочно засудили до семи років ув’язнення ведучого 24 каналу Фахрудіна Шарафмала

У Росії суд заочно засудив до семи років колонії загального режиму українського журналіста та ведучого 24 каналу Фахрудіна Шарафмала, визнавши винним “у розпалюванні ненависті, реабілітації нацизму та закликах до екстремізму”.

Таке рішення 26 липня ухвалив Московський міський суд, повідомляє “Медіазона”.

За версією російського слідства, 15 березня 2022 року Шарафмал в ефірі 24 каналу публічно закликав українців масово вбивати “громадян Російської Федерації, зокрема дітей”.

Фахрудін Шарафмал. Фото – його фейсбук

“Водночас він обґрунтував свої заклики ідеологією нацистських злочинців, зокрема Адольфа Ейхмана, зображення якого продемонстрував в ефірі”, – зазначав слідчий комітет РФ. Наступного дня після ефіру Шарафмал перепросив.

У квітні 2022 року Росфінмоніторинг вніс його до переліку організацій та фізосіб, яких вважають причетними до екстремістської діяльності чи тероризму.

Фахрудін Шарафмал Farid Sharafmal – автор та ведучий ютуб-каналу “Фарід говорить”. Також є автором та ведучим програмно-аналітичної редакції 24 каналу.

Як повідомляв ІМІ, 1 липня суд у Росії заочно засудив до 14 років колонії власника видання “Гордон” Дмитра Гордона. Гордона визнали винним у закликах до розв'язання агресивної війни, підбурюванні до ненависті із загрозою застосування насильства; у публічних закликах до виправдання тероризму та поширенні “фейків” про російську армію.

Liked the article?
Help us be even more cool!