ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністерство оборони Данії заборонило співробітникам використовувати TikTok

07.03.2023, 10:04
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Міністерство оборони Данії 6 березня заборонило своїм співробітникам використовувати китайський відеозастосунок TikTok на робочих телефонах. Про це йдеться в заяві міністерства, повідомляє Associated Press.

Як зазначило відомство, Центр кібербезпеки країни оцінив наявність ризиків шпигунства і зазначив, що TikTok “запитує певні права та доступ до пристрою”.

Тож міністерство заявило, що “заборонить використання застосунку в офіційних підрозділах”.

“Існують вагомі міркування щодо безпеки в міністерстві оборони в поєднанні з дуже обмеженою потребою у використанні застосунку під час роботи”, – заявило міністерство.

Співробітники “повинні якнайшвидше видалити TikTok на службових телефонах та інших офіційних пристроях, якщо вони вже встановлювали його раніше”, йдеться в заяві.

Наразі точно невідомо, скільком працівникам міністерства оборони Данії доведеться це зробити й чи поширюється ця заборона на збройні сили.

У лютому парламент Данії закликав законодавців не використовувати TikTok на робочих телефонах через ризик шпигунства.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok.

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok, про це також заявила Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення китайського застосунку TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки. Парламент Данії 28 лютого закликав законодавців і співробітників не використовувати TikTok на робочих телефонах як захід кібербезпеки, заявивши про існування ризику шпигунства.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних.

Liked the article?
Help us be even more cool!