ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада заборонила TikTok на урядових пристроях через загрозу безпеці

28.02.2023, 11:06
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Канада 27 лютого оголосила про заборону використання китайського застосунку TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє Reuters.

За його словами, уряд уважно вивчає, як гарантувати безпеку канадців в інтернеті. “Це може бути перший крок, можливо це єдиний крок, який нам потрібно зробити”, – сказав він.

Оскільки уряд забороняє TikTok на робочих телефонах, “багато канадців, компаній і приватних осіб задумаються про безпеку своїх власних даних і, можливо, зроблять вибір”, вважає Трюдо.

Заборона набуває чинності 28 лютого. Федеральним службовцям також заборонено завантажувати TikTok у майбутньому, заявила Рада фінансів Канади, яка контролює державне управління.

Президентка Казначейської ради Канади Мона Фортьє зазначила, що методи збору даних TikTok надають суттєвий доступ до вмісту телефона. “Хоча ризики використання цієї програми очевидні, на цей момент у нас немає доказів того, що державна інформація була скомпрометована”, – сказала вона.

TikTok заявив, що розчарований цим рішенням. Проте згодом зазначив, що Канада заблокувала додаток лише після аналогічних дій у США та Євросоюзі. За словами представника застосунку, заборона була видана “без посилань на будь-яку конкретну проблему безпеки або звернення до нас із запитаннями”.

Нагадаємо, минулого тижня Європейська комісія наклала аналогічну заборону, а в грудні Сенат США ухвалив законопроєкт, який забороняє федеральним службовцям використовувати застосунок на державних пристроях. Індія заборонила TikTok у 2020 році.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати. 

23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok. 

TikTok планує відкрити ще два датацентри в Європі на тлі занепокоєнь щодо захисту даних. Водночас у Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми.

Liked the article?
Help us be even more cool!