ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Обласні прокуратури пообіцяли допомагати журналістам у дотриманні їхніх прав

03.06.2021, 13:51
Фото: Unsplash
Фото: Unsplash

У 21 регіоні України відбулися зустрічі представників прокуратури з регіональними представниками Інституту масової інформації та журналістами: прокуратура запевнила, що працюватиме над заявами про перешкоджання журналістам та захищатиме їхні права. Про це повідомили регіональні представники ІМІ.

Зустрічі відбулися в таких регіонах: Суми, Чернігів, Одеса, Запоріжжя, Ужгород, Миколаїв, Черкаси, Житомир, Луцьк, Луганськ, Тернопіль, Київ, Київська область, Івано-Франківськ, Кропивницький, Дніпро, Харків, Херсон, Вінниця, Рівне, Маріуполь. Сторони досягли низки домовленостей.

Прокуратура Запорізької області перевірить весь реєстр заяв про перешкоджання професійній діяльності журналістів, які надходили до поліції і були зареєстровані в журналі Єдиного обліку з початку 2021 року. 

Одеська облпрокуратура перевірить перебіг розслідування справ щодо перешкоджання журналістській діяльності останніми роками. 

У Сумах таких справ немає, але представники прокуратури обіцяють запрошувати журналістів та представників громадських організацій на міжвідомчу групу.

У Чернігові правоохоронці пообіцяли розробити для поліцейських алгоритм дій у ситуації, коли представників ЗМІ не допускають на засідання місцевих рад, та провести роз'яснювальну роботу з поліцією.

У Закарпатській обласній прокуратурі створили міжвідомчу робочу групу для ефективності реагування на злочини щодо професійних прав представників медіа.

У Миколаєві заступник керівника обласної прокуратури Артур Оганнісян повідомив про створення міжвідомчої робочої групи.

Представник ІМІ в Черкаській області Захар Колісніченко під час зустрічі з прокуратурою зазначив, що реальні покарання винних у порушенні прав журналістів є найкращою превенцією таких порушень. Обговорили кейси й стан їхнього розслідування.

Керівники прокуратури Житомирської області обговорили 31 травня з регіональною представницею ІМІ Оксаною Трокоз те, як не допускати порушень прав журналістів і забезпечити медійникам безперешкодну безпечну роботу.

Волинська та Тернопільська обласні прокуратури долучили регіональних представниць ІМІ до засідань міжвідомчих робочих груп щодо розслідування злочинів проти журналістів.

Як повідомлв ІМІ, 25 травня Інститут масової інформації передав Офісу генерального прокурора список порушень прав журналістів для розслідування і запропонував створити робочу групу для покращення ситуації з розслідуваннями. Офіс ГПУ висловив готовність сприяти розслідуванню злочинів проти журналістів.

В Офісі генерального прокурора створять робочу групу з профільними громадськими організаціями та ЗМІ щодо розслідування злочинів проти журналістів. Про це повідомили 25 травня на сайті Офісу генпрокурора за результатами зустрічі генеральної прокурорки Ірини Венедіктової з представниками неурядових організацій та ЗМІ щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!