ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск зізнався, що своїми твітами "неодноразово стріляв собі в ногу"

12.04.2023, 16:57
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Генеральний директор Twitter Ілон Маск зізнався, що управління компанією є “ще тою морокою” та “американськими гірками” та продасть компанію, якщо натрапить на гідного покупця. Також він зізнався, що своїми твітами “неодноразово стріляв собі в ногу”. Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

Маск визнав, що придбав Twitter лише тому, що суддя збирався примусити його до купівлі. На запитання, чи не шкодує він, що придбав Twitter, Маск зазначив, що “рівні мороки були надвисокими, це жодним чином не була легка прогулянка”.

Розповідаючи про своє перебування на посаді очільника компанії, Маск сказав: “Нудно не було. Це були справді американські гірки”. Протягом останніх кількох місяців ситуація “насправді була доволі стресовою”, додав він, але зазначив, що досі вважає, що придбання компанії було правильним рішенням.

Крім того, Маск розповів, що справи йдуть “у міру добре”, а також що рейтинги використання сайту зростають і “сам сайт працює”. Водночас через навантаження він лишається ночувати в офісі, де в нього є власне місце на дивані в бібліотеці, куди “ніхто не ходить”.

Також Маск зізнався, що своїми іноді контроверсійними твітами “неодноразово стріляв собі в ногу”. “Думаю, мені не варто нічого писати після третьої ранку”, – додав він.

Ілон Маск заявив, що після того, як придбав Twitter, дезінформації там стало менше, а його зусилля з видалення ботів – автоматизованих акаунтів – зменшать кількість фейків. Він неодноразово висловлював сумніви в тому, що журналісти є справедливими суддями щодо того, що є правдою, і казав, що більше довіряє “звичайним людям”.

Як пише ВВС, під час розмови Маск обстоював свої методи керування компанією. Так, щодо фінансової ситуації у Twitter Маск сказав, що наразі компанія “якось окупається”, адже більшість рекламодавців повернулися. 

Він також зазначив, що скорочення колективу від розмірів на момент, коли він придбав компанію (трохи менш ніж 8 тисяч працівників), до близько 1500 було непростим. Він зізнався, що не звільняв кожного індивідуально: “Неможливо провести розмову зі стількома людьми особисто”.

Відтік багатьох інженерів із Twitter, що стався після того, як Маск придбав компанію, спричинив занепокоєння щодо стабільності платформи. Мільярдер визнав деякі негаразди, зокрема випадки, коли сайт припиняв працювати, але сказав, що ці випадки були нетривалими та зараз сайт працює нормально.

Щодо верифікованих акаунтів Маск зазначив, що їх буде позбавлено блакитної позначки до кінця наступного тижня.

Як повідомляв ІМІ, генеральний директор Twitter Ілон Маск планує до кінця 2023 року знайти нового керівника Twitter після того, як користувачі соцмережі проголосували за зміну керівництва.

Ілон Маск купив Twitter наприкінці жовтня 2022 року за угодою на $44 мільярди. Він це зробив після того, як 12 липня компанія Twitter подала до суду на нього, щоб змусити його завершити виконання раніше укладеної угоди з придбання соцмережі. Раніше Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

10 квітня 2023 року власник Twitter Ілон Маск заявив, що не видалятиме пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про Україну. “Мені сказали, що Путін назвав мене воєнним злочинцем за допомогу Україні, тому він мені не найкращий друг. Всі новини є певною мірою пропагандою. Нехай люди самі вирішують”, – написав Маск.

Йдеться про допис Медведєва, зроблений 9 квітня із заголовком “Чому Україна зникне? Тому що нікому не потрібна”. Користувач, який звернув увагу Маска на цей твіт, вважає допис Медведєва закликом до геноциду українців. Він заявив Маску, що той не дотримується антиросійських санкцій і сам порушив правила Twitter, дозволивши посадовим особам Росії повернутися на платформу.

У жовтні 2022 року Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твіттер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

Twitter занижує охоплення постів про російсько-українську війну. Це показав аналіз коду алгоритму Twitter, який соцмережа відкрила 31 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!