ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter позивається до Маска за відмову від купівлі соцмережі

13.07.2022, 11:28
Фото – Sarah Tew / CNET
Фото – Sarah Tew / CNET

Компанія Twitter подала 12 липня до суду на бізнесмена Ілона Маска, щоб змусити його завершити виконання раніше укладеної угоди з придбання соцмережі за $44 млрд.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на New York Times.

У квітні Маск погодився купити Twitter, але минулого тижня заявив, що має намір відмовитися від угоди. Twitter подав на нього позов до цивільного суду штату Делавер. Суд має визначити, чи досить у Маска аргументів щодо порушення соцмережею умов угоди, щоб він міг від неї відмовитися.

“Маск відмовляється виконувати свої зобов'язання перед Twitter та його акціонерами, оскільки угода, яку він підписав, більше не відповідає його особистим інтересам. Маск, очевидно, вважає, що він, на відміну від будь-якої іншої сторони, на яку поширюється договірне право штату Делавер, вільний змінити свою думку, розорити компанію, порушити її роботу, знищити вартість акцій і піти геть”, – йдеться в позові компанії.

Маск стверджує, що Twitter відмовилася передати інформацію про зареєстровані в соцмережі спам-боти або фальшиві акаунти. За його словами, він не вірить публічним заявам компанії про те, що лише 5% її активних користувачів є ботами. Twitter, на його думку, навмисно вводить громадськість в оману й перешкоджає його спробам отримати більше інформації. Він також звинувачує компанію через те, що не попередила його про звільнення двох ключових керівників.

“Маск хотів утекти, – заявили в компанії. – Але угода про об’єднання залишає йому мало місця [для відмови]”.

Погрози Маска можуть змусити Twitter сісти за стіл перемовин, що дасть мільярдерові змогу купити компанію зі знижкою. Якщо Twitter програє, це може мати катастрофічні наслідки для компанії. Її акції вже зараз упали більш як на 35% – нижче за запропоновану ним ціну в 54,2 долара за акцію.

Як повідомляв ІМІ, засновник компаній SpaceX й Tesla Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі соцмережі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

Раніше Маск уклав договір про купівлю соцмережі Twitter за 44 млрд доларів. Він зазначив, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, й доповнити соцмережу новими функціями, що мають підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!