ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter занижує охоплення постів про російсько-українську війну – Ain.ua

03.04.2023, 16:03
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Соцмережа Twitter занижує охоплення постів про російсько-українську війну. Це показав аналіз коду алгоритму Twitter, який соцмережа відкрила 31 березня, повідомляє Ain.ua

Як пише медіа, код алгоритму формує стрічку рекомендованих постів. Дослідники почали його вивчати й виявили, що твіти, які стосуються російсько-української війни, позначаються як дезінформація та занижуються у видаванні.

Як повідомляє NV, через таку політику користувачі з меншою ймовірністю побачать публікації про Україну у своїй стрічці, а акаунти, присвячені висвітленню війни, отримають менше охоплення.

Користувачі Twitter, які часто пишуть на тему війни в Україні, помітили меншу взаємодію з їхніми обліковими записами після того, як Маск очолив платформу в жовтні минулого року.

“По-перше, у нас були проблеми з українськими номерами у Twitter. Тепер, після того як Twitter розкрив свій алгоритм, ми бачимо, що пости про Україну занижуються. Нічого страшного, це ж лише дописи про країну, яка зазнала вторгнення та де люди щодня борються за своє життя… цікаво, кому це вигідно”, – зазначили в UNITED24.media

Як зазначає Ain.ua, з опублікованого коду неможливо однозначно визначити повний ланцюг роботи алгоритмів Twitter та з однозначною впевненістю стверджувати про факт заниження видавання публікацій про Україну. Проте дослідники стверджують, що все працює так: пости про Україну маркуються як дезінформація, а все, що класифікується як дезінформація, занижується в охопленні.

Як повідомляв ІМІ, на початку жовтня 2022 року гендиректор SpaceX Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твіттер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

8 лютого 2023 року американська компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для керування дронами в регіоні під час війни з Росією.

Liked the article?
Help us be even more cool!