ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

26.04.2022, 09:51

Засновник компаній SpaceX й Tesla Ілон Маск уклав договір про купівлю соцмережі Twitter за 44 млрд доларів.

Про це йдеться в пресрелізі компанії, повідомляє Громадське.

На початку квітня Маск купив 9,2% акцій Twitter, а тепер викупив решту за ціною 54,20 доларів за одиницю. Це на 38% перевищує вартість акцій компанії у квітні. Зрештою Маск став власником Twitter, а компанія тепер буде приватною.

"Свобода слова є основою демократії, що функціонує, а Twitter – це цифрова міська площа, де обговорюють питання, життєво важливі для майбутнього людства", – заявив Маск. 

Він зазначив, що хоче зробити Twitter кращим, ніж будь-коли, й доповнити соцмережу новими функціями, що мають підвищити довіру, перемогти спам-ботів та аутентифікувати всіх людей.

Ілон Маск, який має понад 83 млн підписників у Twitter і регулярно публікує жарти та меми, неодноразово заявляв, що хоче "трансформувати" платформу, пропагувати більше свободи слова та давати користувачам більше контролю над тим, що вони там бачать.

Twitter не є найбільшою соціальною платформою: нею щодня користуються трохи більш як 217 мільйонів користувачів (у порівнянні з мільярдами у Facebook та Instagram). Водночас соцмережа відіграла величезну роль у формуванні наративів у всьому світі: її використовують політичні лідери, компанії та знаменитості.

Останніми роками Twitter став причиною суперечок, оскільки деякі користувачі поширюють у соцмережі дезінформацію та інший специфічний контент. Для вирішення несподіваних ситуацій компанія неодноразово була змушена змінювати свою політику "на льоту".

Liked the article?
Help us be even more cool!