ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МВС провели закриту зустріч із журналістами та блогерами щодо справи Шеремета

18.12.2019, 15:06
Фото – Reuters
Фото – Reuters

У Міністерстві внутрішніх справ 17 грудня заступник голови відомства Антон Геращенко провів зустріч із активістами, журналістами та блогерами щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зустріч проходила у форматі off the record, повідомляє “Детектор медіа”.

Журналіст “Українського тижня” та блогер Денис Казанський, який був на цій зустрічі, сказав виданню, що на ній були присутні близько 20 осіб, серед яких – “як лояльні до [Арсена] Авакова, так і опоненти”.

Зокрема, до МВС запросили головного редактора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва; ведучу “Еспресо” і блогерку Марину Данилюк-Ярмолаєву; ведучого “Ісландії” та блогера Сергія Іванова; блогерів Юрія Романенка, Діану Макарову та Мирослава Олешка; колишнього головного редактора сайту “Петро і Мазепа”, співзасновника партії “Демократична сокира” Віктора Трегубова та одного з лідерів партії Антона Швеця; блогера та засновника піцерії Pizza Veterano Леоніда Остальцева; речника міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайла Макарука.

Денис Казанський у фейсбуці написав, що після зустрічі “впевненості в причетності підозрюваних до вбивства Шеремета особисто в [нього] не додалося”. Схожу думку висловила й Діана Макарова: “МВС упевнене в провині заарештованих Кузьменко, Антоненка та Дугарь. Але особисто мене вони в цьому не впевнили. Гадаю, більшість із запрошених теж”.

Водночас, за її словами, у МВС є кілька доказів, які “можна притягнути як прямі”. Натомість Айдер Муждабаєв зазначив, що “потрібні нові докази, усі досі оголошені – непрямі”. Казанський також вказав, що прямих доказів провини підозрюваних у поліції немає: “Звісно, всіх насамперед цікавила доказова база. Чи є в поліції ще щось, крім того, що вже оприлюднили? Чи існують ще якісь залізні докази? Всі, хто прийшов, розраховували почути щось нове та ексклюзивне. Але, наскільки стало зрозуміло з цієї розмови, прямих доказів винуватості Антоненка, Дугарь і Кузьменко у поліції немає. Є тільки сукупність непрямих – вимкнені телефони, схожість із людьми на відео з камер, уривки телефонних розмов, знайдена під час обшуку в Антоненка міна. Мотив також залишається незрозумілим”.

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав військовій медсестрі Яні Дугарь, підозрюваній у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Дугарь заборонено залишати своє місце проживання в смт Новомосковськ Дніпропетровської області до 8 лютого 2020 року.

14 грудня Печерський районний суд Києва арештував на два місяці Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

12 грудня заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

12 грудня редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!