ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваних у справі про вбивство Шеремета арештували на два місяці

14.12.2019, 09:13
Фото - ВВС
Фото - ВВС

Печерський районний суд Києва вночі 14 грудня арештував на два місяці Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, повідомляє ВВС.

Відповідне рішення ухвалив суддя Сергій Вовк. Суд арештував Антоненка та Кузьменко до 8 лютого без права внесення застави.

Андрій Антоненко на суді заявив, що чоловік, зображений на відео з камер спостереження, на нього не схожий: “У нього ж борода не та”.

Андрій “Riffmaster” Антоненко - київський музикант, учасник бойових дій на Донбасі, сержант Сил спецоперацій. Затриманий у четвер. Як випливає з підозри, опублікованої адвокатом іншої фігурантки справи Юлії Кузьменко, слідство вважає, що саме Антоненко “організував групу, щоб у її складі вчинити вбивство”.

Юлія “Ліса” Кузьменко - дитячий хірург, завідуючка відділенням в клініці “Охматдит”, активна волонтерка. За твердженням слідства, саме вона підклала вибухівку під авто Павла Шеремета, а потім дистанційно її підірвала, внаслідок чого журналіст загинув.

Як стверджує слідство, Юлія Кузьменко безпосередньо встановила вибухівку під авто Шеремета та дистанційно привела його в дію

Сама вона свою вину заперечує і каже, що не знала нічого про Шеремета до дня його загибелі: “Я вперше про Шеремета почула у день, по-моєму, його вбивства. Я сиділа на роботі, відкрила Facebook, прочитала, що вбили Шеремета. Я тоді ще полізла читати, хто це”.

Вона закликала провести всі експертизи, зокрема антропометричні, за участі медіа і громадськості, а також висловила готовність пройти поліграф.

Захист Кузьменко також розкритикував методи, за якими слідство встановило її причетність до вбивства Шеремета, зокрема якість відео з камер спостереження та висновки, зроблені на основі цього. 

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав військовій медсестрі Яні Дугарь, підозрюваній у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

12 грудня заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

12 грудня редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!