ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аваков повідомив про затримання фігурантів справи вбивства Шеремета (оновлено)

12.12.2019, 15:50
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Національна поліція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Про це 12 грудня у фейсбуці повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної та наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи!” –  написав він.

Також він додав, що в справі про вбивство Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи. 

Крім того, в МВС буде проведено терміновий брифінг о 17:00, під час якого нададуть всю можливу інформацію про перебіг розслідування. Також буде онлайн-трансляція.

Як повідомляє Радіо Свобода, сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко стверджує у фейсбуку, що звинувачення у вбивстві журналіста висувають йому.

У коментарі Громадському Андрій Антоненко (позивний Riffmaster) заявив, що він не має стосунку до справи і навіть не пам'ятає, коли саме сталося вбивство Шеремета. 

Як повідомив Антоненко, увечері 12 грудня правоохоронці прийшли з обшуками до нього за підозрою у вбивстві Шеремета. Він додав, що до цього дня з правоохоронних органів до нього ніхто не звертався.

Також поліція затримала волонтерку Юлію Кузьменко: її теж підозрюють у вбивстві Шеремета.

Про затримання Кузьменко повідомив адвокат Владислав Добош у фейсбуці. Її вважають співучасницею у вбивстві журналіста, повідомляє 24 канал.

Як повідомляв ІМІ, раніше видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела написало про ймовірну причетність ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував.

23 липня 2019 року очільник Нацполіції Сергій Князєв під час звіту перед Президентом України Володимиром Зеленським заявив, що вбивство Павла Шеремета досі залишається нерозкритим.

23 липня 2019 року голова Національної поліції Сергій Князєв доповів Президентові України Володимиру Зеленському секретну інформацію щодо стану розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

23 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський після ознайомлення із секретними матеріалами про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

У листопаді 2019 року Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка повідомив, що затримання подружжя ветеранів АТО Владислава та Інну Грищенків відбулося не у зв’язку з розслідуванням убивства журналіста Павла Шеремета. Проте їхня причетність до вбивства журналіста перевіряється так само, як і іншого кола осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!