ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція "Української правди" шокована озвученою слідством версією вбивства Шеремета

13.12.2019, 10:41
Фото - УП
Фото - УП

Редакція “Української правди” заявила, що їх шокувала озвучена слідством версія щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляється в блозі УП.

“Ми позитивно сприймаємо той факт, що слідство триває та про цю справу не забули. Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала. Зараз ми ставимося до викладеної інформації обережно”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у редакції видання виникло декілька запитань, відповідей на які вони не почули під час брифінгу правоохоронців 12 грудня щодо розслідування вбивства Шеремета:

  • Хто може бути замовником цього вбивства? Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів задля дестабілізації ситуації, викликає багато питань.
  • Незрозумілими для нас залишаються мотиви замовників та виконавців. Мети, що була озвучена під час брифінгу – дестабілізації політичної ситуації в Україні, – не було досягнуто.
  • Хто був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні на той час? Навіщо волонтерам, що підтримували армію в складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Чи слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії?

“Редакція “Української правди” ретельно та детально проаналізує факти, що були озвучені слідчою групою. Ми не хочемо, щоби в цій справі мали місце будь-які маніпуляції”, – йдеться в повідомленні. 

Тому видання звертається до всіх, якщо комусь відомі додаткові факти про людей, прізвища яких були озвучені як підозрюваних, надати їх редакції. 

Як повідомляв ІМІ, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугар, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна (Пума) і Владислав (Буча) Грищенки.

12 грудня заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що вибухівку під автомобіль журналіста Павла Шеремета підклали музикант і доброволець АТО Андрій Антоненко та лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко.

12 грудня заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!