ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ готує базу для накладання санкцій на канал Мураєва – УП

27.01.2022, 11:03
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Служба безпеки України готує документи для внесення до санкційного списку телеканалу “Наш”, який належить політику Євгенію Мураєву.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними джерел, уже певний час СБУ фіксує випадки антиукраїнської пропаганди на “Нашому” і готує подання до Ради національної безпеки й оборони.

Раніше ЗМІ писали, що Кремль прагне проросійського керівництва в Україні і Євгенія Мураєва нібито розглядає як кандидата для маріонеткового уряду в разі окупації Росією України. Сам Мураєв називав це дурницею і наголошував, що він під санкціями РФ.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що, щойно від уповноважених органів надійде звернення стосовно запровадження санкцій щодо телеканалу “Наш”, РНБО терміново розгляне це питання, а поки що таких звернень немає.

17 січня з'явилась інформація, що петиція активіста Сергія Стерненка про застосування санкцій проти телеканалу “Наш”, яка була оприлюднена на сайті Президента України 6 січня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. За його словами, на вказаному телеканалі “регулярно транслюються антидержавні висловлювання та пропаганда в інтересах держави-агресора”.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження щодо анулювання ліцензії “Наш 365” за позовом Нацради, яка звернулася до суду у вересні 2021 року на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки. У рішенні Нацради, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

За даними Окружного адмінсуду, протягом 2021 року до суду надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

25 листопада 2021 року Нацрада призначила перевірки каналу “Наш” (ТОВ “Наш 365”) через трансляцію програми “Важливо”, під час якої гість ефіру Євген Мураєв поширив расистські висловлювання.

16 грудня 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження в справах за позовами ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової безвиїзної перевірки та оскарження її результатів. 

20 травня 2021 року телеканал “Наш” подав чотири позови до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) щодо скасування рішень регулятора про позапланові безвиїзні перевірки за березень-квітень 2021 року.

12 березня телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 12 лютого щодо призначення позапланової безвиїзної перевірки. 12 лютого Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”) через поширення експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди.

22 лютого телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 28 січня щодо призначення перевірки. 28 січня Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

29 квітня Нацрада не переоформила супутникової ліцензії телеканалу “Наш”, оскільки це питання потребує додаткового вивчення. 

28 квітня Нацрада оголосила два попередження та оштрафувала на суму понад 200 тис. гривень телеканал “Наш”. Санкції застосовано за запрошення в ефір каналу представника так званої “ЛНР” Родіона Мірошника та за трансляцію в ефірі відеоролика “Наша (не)залежність? Наш покаже”, у якому були заклики до розв’язання агресивної війни.

11 березня Нацрада застосувала дві санкції за результатами перевірок двох компаній, що мовлять з логотипом “Наш”. Зокрема, щодо телеканалу “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) ухвалено рішення звернутися до суду стосовно анулювання ліцензії, а ТОВ “Наш 365” оголошено попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!