ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку телеканалу "Наш" через висловлювання Олени Бондаренко

28.01.2021, 13:23
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила 28 січня телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) позапланову безвиїзну перевірку через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко.

Таке рішення Нацрада ухвалила,  розглянувши звернення Служби безпеки України, повідомляється на сайті регулятора.

Як  зазначає Нацрада, висловлювання Олени Бондаренко, які прозвучали 15 січня в передачі “Марафон”, мають ознаки прихованого заклику до агресивних дій, елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

“У передачі обговорювали ситуацію на Сході України, і гостя програми висловилася про військових Збройних сил України. Її слова були провокаційними, образливими й дискримінаційними. Також О. Бондаренко заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації і не згадувала про дії незаконних збройних формувань”, – йдеться в повідомленні.

Водночас Нацрада зазначає, що працівники телеканалу не намагалися збалансувати однобічність і упередженість висловленої позиції, телерадіоорганізація не надала альтернативної думки з питання, яке є актуальним і чутливим для національної безпеки України, забезпечення прав та свобод громадян України. 

“Реакція ведучих програми була спрямована не на припинення правопорушення, а вдаваною, лише для того, щоб показати, що певна реакція була: “Ви знаєте нашу цікаву передісторію стосунків з Нацрадою телебачення і радіомовлення, я змушений зробити це застереження – те, що ви щойно сказали, є, безумовно, вашою думкою. Бо, як пишуть, прозвучало в ефірі те-то, те-то, а ведучі на це не відреагували. От ми й відреагували”, – зазначає регулятор.

Перевірка телеканалу буде проведена в період із 12 до 25 лютого. Вона стосуватиметься дотримання каналом вимог абзацу четвертого частини другої статті 6, пунктів “а” та “в” частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, а також частини першої статті 28 Закону України “Про інформацію”.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що проведе моніторинг телеканалу “Наш” у зв’язку з висловлюваннями колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

23 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

4 грудня 2020 року телеканал “Наш” надав слово в ефірі ток-шоу одному з ватажків так званої “ЛНР” Родіону Мірошнику. Нацрада призначила перевірку. 

3 вересня 2020 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Наш” через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та спричинив обурення в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!