ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Наш" подав ще чотири позови до Нацради

21.05.2021, 16:22
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Телеканал “Наш” подав чотири позови до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) щодо скасування рішень регулятора про позапланові безвиїзні перевірки. 

Позови каналу суд зареєстрував 20 травня, повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

“Зокрема, суд просять визнати протиправними та скасувати чотири рішення Нацради, датовані березнем-квітнем 2021 року, про призначення позапланових безвиїзних перевірок ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”)”, – йдеться в повідомленні. 

Наразі суд розв'язує питання щодо відкриття провадження в адміністративних справах.

Як нагадали в суді, зараз у проваджені ОАСК вже перебуває вісім позовів щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати  позапланових безвиїзних перевірок телеканалу. Ці позови розглядаються судом у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 12 лютого щодо призначення позапланової безвиїзної перевірки.

12 лютого Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через поширення експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди.

22 лютого телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 28 січня щодо призначення перевірки.

28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

29 квітня Національна рада не переоформила супутникової ліцензії телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”), оскільки це питання потребує додаткового вивчення. 

28 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила два попередження та оштрафувала на суму понад 200 тис. гривень телеканал “Наш” (ТОВ “Наш 365”). Санкції застосовано за запрошення в ефір каналу представника так званої “ЛНР” Родіона Мірошника, який висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності й недоторканності державного кордону України, її конституційного ладу, розпалював ворожнечу; за трансляцію в ефірі відеоролика “Наша (не)залежність? Наш покаже”, у якому були заклики до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, й трансляцію інтерактивного голосування з пропозицією українським глядачам відповісти на запитання, чи “Володимир Путін заслуговує на Нобелівську премію миру”.

11 березня Нацрада застосувала дві санкції за результатами перевірок двох компаній, що мовлять з логотипом “Наш”. Зокрема, щодо телеканалу “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) ухвалено рішення звернутися до суду стосовно анулювання ліцензії, а ТОВ “Наш 365” оголошено попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!