ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірки каналів "Наш" та "Максі ТВ" через расизм Мураєва

25.11.2021, 11:58
Фото: Україна 24
Фото: Україна 24

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила нові перевірки каналу "Наш" та "Максі ТВ" (юридичні особи ТОВ "Наш 365" та ТОВ "Наша Прага"). Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 25 листопада, передає “Детектор медіа”.

Нацрада отримала звернення ГО "Детектор медіа" щодо трансляції програми "Важливо", під час якої гість ефіру Євген Мураєв поширив расистські висловлювання.  За словами члена регулятора Максима Онопрієнка, був проведений моніторинг, який зафіксував в ефірі каналу "Наш" ознаки расистської дискримінації в словах Мураєва.

Водночас ведучі, за його словами, не намагалися збалансувати однобічність позиції гостя. А трансляція в записі зробила "мову ворожнечі повторною".

Саме тому на підставі звернення та результатів моніторингу Нацрада вирішила провести позапланову перевірку каналу "Наш" із 10 до 24 грудня.

Щодо каналу "Максі ТВ", Максим Онопрієнко звернув увагу на те, що канал не усунув раніше зафіксовані порушення.

Як повідомляв ІМІ, ініціатива "Медіачек" перевірила одну з програм телеканалу "Наш" і дійшла висновку, що канал порушив  низку статей Закону "Про телебачення і радіомовлення" і пунктів Кодексу етики українського журналіста, дозволивши антисемітські випади з боку Макса Назарова та Андрія Пальчевського.

Liked the article?
Help us be even more cool!