ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Каналу "Наш" призначено перевірку через поширення Азаровим російської пропаганди

12.02.2021, 13:46
Фото - YouTube Наш
Фото - YouTube Наш

12 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) через поширення експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди.

Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні за результатами розгляду моніторингу мовлення телеканалу, повідомляється на сайті регулятора.

Азаров брав участь в прямому ефірі передачі “Марафон” 15 грудня 2020 року (із повтором 16 грудня). Як зазначає Нацрада, його погляди і вислови можуть призвести до розпалювання ненависті та насильства в Україні.

“Микола Азаров, який вів діалог із ведучими програми  Артемом Нікіфоровим та Ольгою Веремій, заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації, ігнорував наявність незаконних збройних формувань, які вчиняють незаконні дії з використанням зброї на території окремих районів Донецької та Луганської областей. Він покладає відповідальність за збройну агресію Російської Федерації проти України на Збройні сили України. Це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО і на всій території України”, - зазначає Нацрада.

Також у виступі Азарова містилися неправдиві висловлювання, що упереджують рішення Міжнародного кримінального суду, мовляв, суд чітко визначив, що в Україні “имеет место гражданский конфликт. А в гражданском конфликте запрещено использовать вооруженные силы”.

При цьому, зазначає Нацрада, ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на ці та подібні висловлювання, тим самим проігнорували право глядачів на повну та об’єктивну інформацію.

“Оскільки співрозмовник, запрошений до участі в програмі, є постійним учасником передач телеканалу “Наш”, його позиція з питань збройного конфлікту в Україні була неодноразово публічно оголошена, а тому вона має бути відомою керівництву телекомпанії. Це може свідчити про свідомий намір ліцензіата формувати відповідний напрям власної редакційної політики через розпалювання національної ворожнечі та поширення дезінформації. Такі дії мовника можуть дестабілізувати суспільство, загострити військове протистояння”, - йдеться у повідомленні.

Перевірку Національна рада проведе у період із 26 лютого по 12 березня для з’ясування дотримання ним таких законодавчих вимог: абзацу четвертого частини другої статті 6; пунктів а), в) та з) частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”; частини першої статті 28 Закону України “Про інформацію”.

Також Нацрада зобов’язала канал до 2 березня надати документи і матеріали, необхідні для проведення перевірки (в рішенні вказано які саме), надіславши їх на адресу регулятора.

Як повідомляв ІМІ, 28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “НАШ 365”, Київ) через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

23 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”, Київ) через трансляцію пресконференції президента Російської Федерації Володимира Путіна.

4 грудня 2020 року телеканал “Наш” надав слово в ефірі ток-шоу одному з ватажків так званої “ЛНР” Родіону Мірошнику. Нацрада призначила перевірку. 

3 вересня 2020 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Наш” через показаний до Дня Незалежності ролик, який містить ознаки дискримінації і розпалювання ворожнечі та спричинив обурення в суспільстві.

Liked the article?
Help us be even more cool!