ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Наш" подав до суду ще два позови щодо скасування рішень Нацради

16.12.2021, 15:04
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження в справах за позовами ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової безвиїзної перевірки та оскарження її результатів. 

Про це повідомляється 16 грудня на сайті Окружного адмінсуду Києва.

Суд зазначає, що розглядатиме два зазначені позови за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

За даними суду, протягом 2021 року до ОАСК надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати  позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Також у суді нагадали, що відкрили провадження за позовом Нацради щодо анулювання ліцензії “Наш 365” на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки, у якому, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Як повідомляв ІМІ, 20 травня 2021 року телеканал “Наш” подав чотири позови до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) щодо скасування рішень регулятора про позапланові безвиїзні перевірки за березень-квітень 2021 року.

12 березня телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 12 лютого щодо призначення позапланової безвиїзної перевірки. 12 лютого Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”) через поширення експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди.

22 лютого телеканал “Наш” звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 28 січня щодо призначення перевірки. 28 січня Нацрада призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”) через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

29 квітня Нацрада не переоформила супутникової ліцензії телеканалу “Наш” (ТОВ “Наш 365”), оскільки це питання потребує додаткового вивчення. 

28 квітня Нацрада оголосила два попередження та оштрафувала на суму понад 200 тис. гривень телеканал “Наш” (ТОВ “Наш 365”). Санкції застосовано за запрошення в ефір каналу представника так званої “ЛНР” Родіона Мірошника та за трансляцію в ефірі відеоролика “Наша (не)залежність? Наш покаже”, у якому були заклики до розв’язання агресивної війни.

11 березня Нацрада застосувала дві санкції за результатами перевірок двох компаній, що мовлять з логотипом “Наш”. Зокрема, щодо телеканалу “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) ухвалено рішення звернутися до суду стосовно анулювання ліцензії, а ТОВ “Наш 365” оголошено попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!