ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Петиція про застосування санкцій проти телеканалу "Наш" набрала 25 тис. підписів

17.01.2022, 12:05
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Петиція про застосування санкцій проти телеканалу “Наш”, яка була оприлюднена на сайті Президента України 6 січня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Автором петиції є активіст Сергій Стерненко. За його словами, на вказаному телеканалі “регулярно транслюються антидержавні висловлювання та пропаганда в інтересах держави-агресора”.

Стерненко просить Президента України невідкладно ініціювати на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про застосування санкцій проти телеканалу “Наш” з подальшим припиненням його мовлення на території України. 

За його словами, такі заходи необхідні для “захисту національної (та інформаційної зокрема) безпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора”.

Станом на 17 січня статус петиції – “очікує на розгляд”. За законом протягом трьох робочих днів після набранням петицією необхідної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Як повідомляв ІМІ, 6 січня Окружний адміністративний суд міста Києва повідомив, що зареєстрував позовну заяву телеканалу “Наш” щодо визнання протиправним та скасування рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової безвиїзної перевірки каналу.

Також ОАСК нагадав, що відкрив провадження щодо анулювання ліцензії “Наш 365” за позовом Нацради, яка звернулася до суду на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки. У рішенні Нацради, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

За даними суду, протягом 2021 року до ОАСК надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Нацрада неодноразово призначала телеканалу “Наш” перевірки, зокрема через расистські висловлювання Євгена Мураєва під час трансляції програми “Важливо”; через поширення в ефірі каналу експрем’єр-міністром Миколою Азаровим російської пропаганди; через висловлювання в ефірі колишньої народної депутатки від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка в ефірі назвала Збройні сили України “злочинцями”.

28 квітня 2021 року Нацрада оголосила два попередження та оштрафувала на суму понад 200 тис. гривень телеканал “Наш” (ТОВ “Наш 365”). Санкції застосовано за запрошення в ефір каналу представника так званої “ЛНР” Родіона Мірошника та за трансляцію в ефірі відеоролика “Наша (не)залежність? Наш покаже”, у якому були заклики до розв’язання агресивної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!