ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наглядова рада Укрексімбанку звільнила Мецгера

11.10.2021, 21:25
Фото - фейсбук Євгена Мецгера
Фото - фейсбук Євгена Мецгера

Наглядова рада АТ “Укрексімбанк” звільнила Євгена Мецгера з посади голови правління банку. 

Про це повідомляється на сайті банку.

Повідомляється, що номінаційний комітет Наглядової ради щодо можливих заходів (з урахуванням проведеної роботи Комісії з етики та Стану службової перевірки) під час проведення позачергового засідання 11 жовтня отримав заяву Мецгера про розірвання строкового трудового договору з власної ініціативи.

Номінаційний комітет негайно рекомендував Наглядовій раді припинити його повноваження з 11 жовтня 2021 року на підставі ч. 1 ст. 39 Кодексу законів про працю України та відповідного пункту трудового контракту з Мецгером. Розірвання трудового договору відповідно до зазначеної підстави не передбачає виплати вихідної допомоги.

Виконуючим обов’язки голови правління банку з 12 жовтня призначено Сергія Єрмакова. Він займатиме цю посаду, поки за результатами конкурсу (не пізніше 12 квітня 2022 року) наглядова рада обере нового голову правління банку.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня відсторонений з посади голови правління Укрексімбанку Євген Мецгер написав заяву про звільнення.

11 жовтня Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера у вигляді нічного домашнього арешту. Такий же запобіжний захід суд обрав директору департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимиру Пікалову.

8 жовтня правоохоронці повідомили працівнику охорони Укрексімбанку про підозру в перешкоджанні роботі журналістів програми “Схеми” та умисному вчиненні насильницьких дій.

8 жовтня Євгену Мецгеру повідомили про нову підозру в межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання роботі журналістів програми “Схеми”. Йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (чч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України).

4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Під час запису Мецгер наказав відібрати камери у журналістів, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

Редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки щодо конфлікту з журналістами “Схем”.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора не покриватиме дій співробітників державного Укрексімбанку, які напали на знімальну групу програми “Схеми”. Відповідальним буде повідомлено про підозру.

Наглядова рада Укрексімбанку ухвалила рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Працівники поліції перекваліфікували справу щодо нападу на журналістів програми “Схеми” за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). Первинна реєстрація за заявою журналістів була за ч. 1 ст. 171 ККУ.

7 жовтня Голосіївське управління поліції вручило повідомлення про підозру одному зі службовців банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів  – ч. 1, 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу. Також підозру вручили голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!