ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив другого обвинуваченого у справі нападу на “Схеми” під нічний домашній арешт

11.10.2021, 17:00
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід директору департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимиру Пікалову у вигляді нічного домашнього арешту.

Про це Укрінформу повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

“Сьогодні зранку прокуратура внесла клопотання (у Голосіївський райсуд Києва – ред.) про обрання запобіжних заходів усім трьом працівникам банку, які фігурують у провадженні щодо перешкоджання роботі журналістів з програми “Схеми”. На цей час вже обрано запобіжний захід одній службовій особі, це особа, що відповідала за інформаційну політику (Пікалов – ред.). Їй суд обрав нічний домашній арешт з 21:00 до 6:00”, – поінформувала вона.

За даними 5 каналу, прокуратура просила для Пікалова цілодобовий домашній арешт без права застави. Після нарадчої суддя Олександра Колдіна ухвалила рішення про запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера у вигляді нічного домашнього арешту

8 жовтня правоохоронці повідомили працівнику охорони Укрексімбанку про підозру в перешкоджанні роботі журналістів програми “Схеми” та умисному вчиненні насильницьких дій.

8 жовтня Євгену Мецгеру повідомили про нову підозру в межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання роботі журналістів програми “Схеми”. Йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (чч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України).

4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Під час запису Мецгер наказав відібрати камери у журналістів, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

Редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

6 жовтня голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки щодо конфлікту з журналістами “Схем”.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора не покриватиме дій співробітників державного Укрексімбанку, які напали на знімальну групу програми “Схеми”. Відповідальним буде повідомлено про підозру.

Наглядова рада Укрексімбанку ухвалила рішення відсторонити голову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Працівники поліції перекваліфікували справу щодо нападу на журналістів програми “Схеми” за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). Первинна реєстрація за заявою журналістів була за ч. 1 ст. 171 ККУ.

7 жовтня Голосіївське управління поліції вручило повідомлення про підозру одному зі службовців банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів  – ч. 1, 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу. Також підозру вручили голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!