ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівник Укрексімбанку складає повноваження на час розслідування нападу на журналістів "Схем"

06.10.2021, 10:26
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявив про складання своїх повноважень на час проведення слідчих дій поліції та внутрішньобанкової перевірки нападу на журналістів “Схем”.

Про це йдеться у його заяві, опублікованій 6 жовтня на сайті банку.

За його словами, ситуація, яка виникла навколо банку, “є неприпустимою”. 

“Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність. Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень Голови Правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами”, - заявив Мецгер.

Він додав, що подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Укрексімбанк звинуватив журналістів “Схем” у протиправному заволодінні інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею) і порушенні Кодексу етики українського журналіста.

4 жовтня журналістів програми “Схеми” запросили на допит як потерпілих для встановлення всіх обставин події в Укрексімбанку під час запису інтерв'ю з головою правління Євгеном Мецгером.

4 жовтня редакції “Схем” вдалося відновити відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу програми в кабінеті голови державного банку Євгена Мецгера.

5 жовтня Наглядова рада Укрексімбанку повідомила, що розпочала перевірку обставин конфлікту з журналістами “Схем”.

Liked the article?
Help us be even more cool!