ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укрексімбанк через інцидент із журналістами "Схем" хоче звернутися до поліції та Нацради

05.10.2021, 12:21

Укрексімбанк заявляє, що розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, які регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення, щодо аналізу дій журналіста Радіо Свобода Кирила Овсяного на відповідність вимогам чинного законодавства України й Кодексу етики українського журналіста.

Про це повідомляється на сайті банку.

Банк зазначає, що в діях журналіста Кирила Овсяного “містилися ознаки як протиправного заволодіння інформацією з обмеженим доступом (банківською таємницею), так і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації”.

Як розповіли в банку, 16 вересня вони отримали запит з переліком питань від Радіо Свобода щодо інтерв’ю з головою правління банку. Пресслужба Укрексімбанку підтвердила виданню можливість проведення такого інтерв’ю 4 жовтня.

За інформацією банку, під час інтерв'ю журналіст запитував інформацію, яка є банківською таємницею. 

“Однак під час інтерв’ю журналіст Радіо Свобода Кирило Овсяний поставив низку питань стосовно надання інформації про діяльність клієнтів банку, яку банк отримав у процесі їх обслуговування і правовідносин з ними. Крім того, журналістом без будь-якого обґрунтування були висловлені припущення щодо нібито допущених банком порушень у рамках відповідних правовідносин”, – йдеться в повідомленні банку.

З огляду на це, мовиться в повідомленні, пресслужба банку була змушена зупинити подальше проведення зазначеного інтерв’ю.

“Подальша розмова відбувалась у форматі офрекордс-зустрічі. Журналісту було запропоновано підготувати перелік питань, інформація щодо яких може бути надана банком з дотриманням вимог чинного законодавства України, та надіслати його до банку з метою підготовки розгорнутих відповідей на такі питання. Після цього журналіст з оператором без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку (з усією записуючою та освітлювальною технікою)”, – йдеться в повідомленні Укрексімбанку.

Як повідомляв ІМІ,  4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів програми “Схеми” (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!