ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft планує видалити Twitter з інструментів для рекламодавців. Маск погрожує позовом

20.04.2023, 17:07
Фото - asapdemo.com
Фото - asapdemo.com

Власник соціальної мережі Twitter Ілон Маск пригрозив позовом компанії Microsoft, звинувативши компанію у використанні даних його соцмережі без дозволу, пише BBC.

"Вони незаконно навчалися на даних Twitter. Вйо до суду", – написав Маск на своїй сторінці у Twitter.

Допис Маска був реакцією на план Microsoft прибрати Twitter зі своєї корпоративної платформи для рекламодавців. Він не підкріпив свою заяву жодними подробицями чи доказами.

У четвер ВВС звернулася до Microsoft по коментар; компанія відмовила журналістам.

Раніше Microsoft опублікувала на своїй платформі для рекламодавців сповіщення, де було зазначено, що ця платформа "більше не підтримуватиме Twitter" з 25 квітня.

Це позбавить покупців реклами можливості заходити у свої акаунти на Twitter через інструмент управління соцмережами від Microsoft.

"Інші соціальні мережі на кшталт Facebook, Instagram і LinkedIn будуть доступними й надалі", – додали Microsoft.

Журналісти написали листа на електронну адресу Twitter для зв’язків із пресою та, як зазвичай, отримали у відповідь емодзі-какашку.

В окремому твіті, опублікованому в процесі обговорення даних соцмережі, Маск сказав, що "відкритий для пропозицій".

"Але здерти базу даних Twitter, демонетизувати її (прибравши рекламу) та продавати наші дані комусь іще – не виграшний план дій", – додав він.

У лютому Twitter почав стягувати плату за дані, зібрані від "сотень мільйонів" користувачів; мінімальна сума збору складає $100 щомісяця.

Ці дані дозволяють користувачам "управляти та відстежувати всі аспекти своєї присутності в соцмережах", заявляє платформа.

Як повідомляв ІМІ, генеральний директор Twitter Ілон Маск зізнався, що управління компанією є “ще тою морокою” та “американськими гірками” та продасть компанію, якщо натрапить на гідного покупця. Також він зізнався, що своїми твітами “неодноразово стріляв собі в ногу”.

Ілон Маск купив Twitter наприкінці жовтня 2022 року за угодою на $44 мільярди. Він це зробив після того, як 12 липня компанія Twitter подала до суду на нього, щоб змусити його завершити виконання раніше укладеної угоди з придбання соцмережі. Раніше Ілон Маск заявив, що не продовжуватиме угоди щодо купівлі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількості несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів. До того Маск повідомив про зупинення операції щодо купівлі Twitter Inc. до отримання деталей, які підтверджують, що частка спамових та фейкових акаунтів справді становить менш ніж 5%.

10 квітня 2023 року власник Twitter Ілон Маск заявив, що не видалятиме пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про Україну. “Мені сказали, що Путін назвав мене воєнним злочинцем за допомогу Україні, тому він мені не найкращий друг. Всі новини є певною мірою пропагандою. Нехай люди самі вирішують”, – написав Маск.

Йдеться про допис Медведєва, зроблений 9 квітня із заголовком “Чому Україна зникне? Тому що нікому не потрібна”. Користувач, який звернув увагу Маска на цей твіт, вважає допис Медведєва закликом до геноциду українців. Він заявив Маску, що той не дотримується антиросійських санкцій і сам порушив правила Twitter, дозволивши посадовим особам Росії повернутися на платформу.

У жовтні 2022 року Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу Starlink на територію окупованого Росією Криму. Він вважає, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни. Маск запустив на своїй твіттер-сторінці опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент України Володимир Зеленський організував у твіттері своє опитування щодо того, “який Маск подобається більше”: той, що підтримує Україну, чи той, що за Росію. Згодом Маск написав, що й надалі дуже сильно підтримує Україну, але “переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу”.

Twitter занижує охоплення постів про російсько-українську війну. Це показав аналіз коду алгоритму Twitter, який соцмережа відкрила 31 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!