ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зустріч з Овсянніковою Інституту журналістики КНУ пропонували від імені організації Гаррі Каспарова

01.06.2022, 15:44
Фото – Human Rights Foundation
Фото – Human Rights Foundation

Керівництву Інституту журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка пропонували зустріч з російською пропагандисткою Мариною Овсянніковою від імені організації Гаррі Каспарова Human Rights Foundation. 

Про це написав медіаексперт Дмитро Золотухін, повідомляє “Детектор медіа”.

Він прокоментував лист, який був надісланий керівництву КНУ.

“Цей лист надрукований на бланку Operation Sunflower. Даний проєкт підтримується організацією Human Rights Foundation, яку очолював Гаррі Каспаров. Гаррі Каспаров є фронтменом проєкту “паспорт європейського руського”, презентованого у Вільнюсі. Метою проєкту є зняття санкцій з “хороших рускіх”, які страждають через політику Путіна і кажуть, що вони ні в чому не винні...

Загалом, уся ця шуміха опосередковано має зв'язок з допомогою українцям. Оскільки і фонд, і проєкт реально роблять проєкти на допомогу Україні. Однак ключовою метою приїзду Овсяннікової планувалося створення для світу доказів того, що з “хороших рускіх” треба знімати обмеження”, – написав Золотухін.

Як повідомляв ІМІ, пресконференція за участю російської пропагандистки, а нині позаштатної журналістки німецької газети Die Welt Марини Овсяннікової мала відбутися 1 червня, але була скасована. Гендиректор Інтерфаксу-Україна Олександр Мартиненко повідомив, що агенція скасувала пресконференцію росіянки Марини Овсяннікової через “негативний суспільний резонанс”. 

Джерела Громадського радіо повідомили, що ректора Київського національного університету імені Шевченка просили “посприяти в організації зустрічі студентів із інституту журналістики КНУ з правозахисницею Емі Карр та росіянкою Мариною Овсянніковою”. Керівник Інституту журналістики Володимир Різун відмовився від цієї зустрічі. Просив “посприяти” Алекс Магдинський – член Operation Sunflower.

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми “Время” зайшла в студію з плакатом “Ні війні”. Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про “необхідність” зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського “Первого канала” Марину Овсяннікову.

21 квітня німецька медіагрупа Weimer Media Group (WMG) присудила Премію ЗМІ за свободу Марині Овсянніковій. Але після звернення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відмовитися від вручення росіянці премії, Овсяннікову вилучили зі списку лауреатів.

У травні Марині Овсянніковій вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022.

Liked the article?
Help us be even more cool!