ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активісти в Берліні вимагали від Die Welt звільнити пропагандистку Овсяннікову

15.04.2022, 16:16
Фото – скриншот з відео DW
Фото – скриншот з відео DW

У Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського “Первого канала” Марину Овсяннікову. 

Про це йдеться в сюжеті DW.

Рішення про її працевлаштування медіаконцерн Axel Springer оприлюднив 11 квітня. Активісти обурені, що Овсяннікова писатиме для видання Die Welt, зокрема, і про Україну після того, як багато років поширювала пропагандистські матеріали.

На знак протесту учасники акції зав’язали собі руки й заклеїли роти. Вони сканували: “Стоп пропаганда!”, “Геть Овсяннікову!”, “Колишніх пропагандистів не буває!”.

До активістів вийшли представники медіагрупи, щоб прокоментувати своє рішення. Вони заявили, що не відвертатимуться від цієї жінки, оскільки вона “на правильному боці” історії.

На знак протесту активісти лягли на землю, символізуючи українців, які можуть загинути через подальше поширення російської пропаганди.

Як повідомляв ІМІ, німецьке видання Die Welt найняло на посаду кореспондентки колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову, яка нібито в прямому ефірі влаштувала "протест" проти вторгнення РФ в Україну. 

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з РФ санкцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!