ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський та російська пропагандистка Овсяннікова отримають німецьку Премію ЗМІ за свободу

21.04.2022, 10:26
Фото – CNN
Фото – CNN

Президент України Володимир Зеленський, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська та колишня редакторка російського пропагандистського "Первого канала" Марина Овсяннікова отримають нагороду німецької медіагрупи Weimer Media Group (WMG) – Премію ЗМІ за свободу, повідомляє DW

Нагороду цього року присвячено боротьбі за свободу в Східній Європі, повідомила 21 квітня медіагрупа.

Церемонія нагородження відбудеться 22 квітня в межах організованого WMG саміту пам'яті Людвіга Ерхарда в комуні Гмунд-ам-Тегернзе у федеральній землі Баварія. Її, як очікується, проведе голова фракції Європейської народної партії в Європарламенті Манфред Вебер.

"Українці, білоруси та росіяни стоять на передовій боротьбі проти зла, проти війни й тиранії в Східній Європі та мужньо захищають свою, а також нашу свободу. Словами, справами, великою відвагою та своїми життями", – йдеться в обґрунтуванні журі.

"Премія ЗМІ за свободу" присуджується увосьме. Вона віддається громадським діячам, які, на думку журі, особливо прихильні до свободи вираження думок, соціальної взаємодії, політичного діалогу та демократії. Серед володарів нагороди – ексканцлер Австрії Себастьян Курц, президент СРСР Михайло Горбачов та міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

Як повідомляв ІМІ, німецьке видання Die Welt найняло на посаду кореспондентки колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову, яка нібито в прямому ефірі влаштувала "протест" проти вторгнення РФ в Україну. 

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з РФ санкцій.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!