ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російській пропагандистці Овсянніковій не вручили премію за свободу слова

22.04.2022, 19:10
Фото – GETTY IMAGES
Фото – GETTY IMAGES

Російську пропагандистку Марину Овсяннікову вилучили зі списку лауреатів німецької Премії ЗМІ за свободу.

Про це повідомляє кореспондент DW з церемонії вручення.

Перед оголошенням лауреатів ведучі зазначили, що в росії є люди, які виступають за свободу слова, але прізвища Овсяннікова не прозвучало. 

DW звернулася по коментар до організаторів, але на момент публікації цього матеріалу його не отримала.

Раніше лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська повідомила DW, що премію буде присуджено лише Володимиру Зеленському та їй. 

"Премія вручається журналістам, які борються за свободу слова. <…> Очевидно, що ситуація, коли Україну, росію та Білорусь намагаються об'єднати ось у такому вигляді, некоректна. Ми незалежні країни, не треба притягувати нас одне до одного за якимись ознаками. Міжнародна журналістика, незалежна журналістика – це чудово, але це такі політичні рухи, які зараз, напевно, недоречні", – сказала Тихановська.

Як повідомляв ІМІ, 21 квітня німецька медіагрупа Weimer Media Group (WMG) присудила Премію ЗМІ за свободу Президенту України Володимиру Зеленському, лідерці білоруської опозиції Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського "Первого канала" Марині Овсянніковій. 

Після цього Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group відмовитися від вручення Премії ЗМІ за свободу російській пропагандистці Марині Овсянніковій.

Німецьке видання Die Welt найняло на посаду кореспондентки колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову, яка нібито в прямому ефірі влаштувала "протест" проти вторгнення РФ в Україну. 

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з РФ санкцій.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!