ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресконференцію Овсяннікової скасували

31.05.2022, 17:38

Анонсована на 1 червня пресконференція за участю російської пропагандистки, а нині позаштатної журналістки німецької газети Die Welt Марини Овсяннікової скасовується, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, захід на тему "Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда" мав відбутися в пресцентрі Інтерфаксу-Україна в Києві.

В коментарі "Детектору медіа" генеральний директор "Інтерфакс-Україна" ОлександрМартиненко заявив, що наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.

"Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події, наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні, і тим більше, з нею спілкуватись", – сказав Мартиненко.

Мартиненко додав, що "Інтерфакс-Україна" не був організатором візиту Овсяннікової. "Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю", – сказав Мартиненко.

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

21 квітня німецька медіагрупа Weimer Media Group (WMG) присудила Премію ЗМІ за свободу Президенту України Володимиру Зеленському, лідерці білоруської опозиції Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського "Первого канала" Марині Овсянніковій. 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group відмовитися від вручення Премії ЗМІ за свободу російській пропагандистці Марині Овсянніковій.

Після цього її вилучили зі списку лауреатів німецької Премії ЗМІ за свободу.

У травні Марині Овсянніковій вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022.

Liked the article?
Help us be even more cool!