ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США користувачі TikTok позиваються проти заборони застосунку в Монтані

19.05.2023, 13:22
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

У США п’ять користувачів TikTok, які створюють контент у цій китайській соцмережі, подали позов до федерального суду з вимогою заблокувати нову заборону на китайський застосунок у штаті Монтана, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, 17 травня губернатор штату Монтана Ґреґ Джанфорте підписав закон про заборону діяльності TikTok на території штату. Закон набуде чинності 1 січня 2024 року.

Позивачі прагнуть скасування цього закону, за яким Google й Apple забороняється продавати TikTok у межах штату.

У позові, поданому до окружного суду Монтани ввечері 17 травня, згадується генпрокурор штату Остін Надсен, відповідальний за реалізацію закону.

Користувачі TikTok заявляють, що штат намагається “здійснювати контроль над національною безпекою, якого Монтана не має, щоб заборонити самовираження, яке Монтана не має права придушувати”. На думку позивачів, закон порушує їхні права, захищені Першою поправкою.

“Монтана не може заборонити своїм громадянам переглядати чи завантажувати контент на TikTok, так само як не може заборонити Wall Street Journal через їхнього власника або ідеї, які там публікуються”, – йдеться в позові.

Емілі Флавер, речниця Надсена, заявила, що штат готовий до позовів. “Ми очікували юридичного спротиву й цілком готові відстоювати закон”, – сказала вона.

Як зазначено в тексті судової заяви, всі п’ятеро позивачів є громадянами Монтани. Серед них дизайнерка екологічно виготовлених купальників, яка використовує TikTok для просування своєї компанії та взаємодії з клієнтами, колишній сержант ВМС США, який спілкується з іншими ветеранами в TikTok, власниця ранчо, яка за допомогою TikTok ділиться своїми пригодами на природі, студентка прикладної фізіології та чоловік, що публікує в TikTok гумористичні відео й заробляє гроші на своєму контенті.

Справу розглядатиме суддя Дональд Моллой, якого призначив президент-демократ Білл Клінтон 1995 року.

Як повідомляв ІМІ, Австрія приєднається до країн, які забороняють використовувати китайський застосунок TikTok на робочих телефонах державних службовців.

Використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова ЗеландіяБельгія, ЧехіяДаніяКанада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика БританіяАвстраліяІрландія.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!