ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австрія заборонить держслужбовцям використовувати TikTok на робочих телефонах

11.05.2023, 12:03
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Австрія приєднається до дедалі більшого списку країн, які забороняють використовувати китайський застосунок TikTok на робочих телефонах державних службовців. Про це заявив 10 травня міністр внутрішніх справ країни Герхард Карнер, повідомляє Reuters.

“Це (TikTok. – Ред.) буде заборонено на робочих мобільних телефонах. На приватних телефонах за межами державної мережі, звичайно, можна буде (використовувати додаток)”, – сказав Карнер журналістам.

TikTok, який належить китайській фірмі ByteDance, перебуває під пильною увагою урядів і регуляторів через побоювання, що уряд Китаю може використовувати додаток для збору даних користувачів або просування своїх інтересів.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія, Ірландія.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!