ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірландії посадовцям рекомендували видалити TikTok з робочих пристроїв

24.04.2023, 11:41
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

В Ірландії співробітникам урядових департаментів і державних установ рекомендували не використовувати китайський відеозастосунок TikTok на офіційних пристроях, повідомляє Reuters.

Керівник Національного центру кібербезпеки Ірландії (NCSC) зазначив, що TikTok перебуває на “дуже високому, якщо не найвищому, рівні з погляду кількості даних користувачів, які він збирає”, і що це створює ризик з огляду на природу китайського закону про збір розвідувальних даних.

“Проблема тут не в тому, що ми знаємо, що відбувається. Проблема тут радше в тому, що ми не можемо відкинути, що відбувається. Оскільки ризик існує в такому контексті, це ставить нас у ситуацію, коли логічним аргументом є те, що ми використовуємо розумний підхід, заснований на ризиках, і гарантуємо, що урядові дані не можуть бути скомпрометовані в такий спосіб”, – сказав директор NCSC Річард Браун.

Водночас політикам дозволено використовувати застосунок на своїх приватних пристроях, а також TikTok можна завантажити на офіційні пристрої у випадках, коли це необхідно для бізнесу, зокрема, пресслужбі.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова Зеландія, Бельгія, Чехія, Данія, Канада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія, Австралія.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

23 березня гендиректор TikTok Шоу Цзи Чу під час виступу в Конгресі США заперечив, що застосунок ділиться даними або має зв’язки з Комуністичною партією Китаю, але не зміг розвіяти тривогу американської влади щодо безпеки китайської соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!