ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"СтопКор" спростовує причетність до організації пресконференції Овсяннікової

01.06.2022, 17:35

Громадська організація "Стоп корупції" та інформаційне агентство Стоп Корупції ТВ спростовують причетність до підготовки пресконференції російської пропагандистки Марини Овсяннікової в Києві.

Про це повідомляється на сайті "СтопКору".

"Інформація, оприлюднена в ЗМІ зі слів генерального директора інформагенції Інтерфакс-Україна Олександра Мартиненка не відповідає дійсності. "Стоп корупції" не займалась організацією пресконференції для Марини Овсяннікової. Та висловлює своє обурення оприлюдненням цих абсолютно неправдивих відомостей", – йдеться в заяві організації.

У "Стоп корупції" наголошують, що жодних пропозицій ані від російської пропагандистки, ані від громадянки Бельгії, засновниці нідерландського доброчинного фонду Orhaps Feeding Foundation Маріам Ламберт, до організації не надходило.

"Стоп корупції" просить пана Мартиненка ретельно перевіряти інформацію, яку він повідомляє ЗМІ, та спростувати свої слова, які не відповідають дійсності", – наголошує організація.

Також організація зазначає, що звернулася до "Детектор медіа" "з проханням дотримуватися журналістських стандартів та враховувати позицію всіх сторін, адже саме це видання стало першоджерелом недостовірної інформації". "Стоп корупції" зазначає, що готує листи-претензії до тих, хто поширив цю інформацію, а також звернення до СБУ.

Крім того, "Стоп корупції" наголошує, що про пресконференцію не було відомо ані їхнім координаторам, ані голові правління. В організації наголосили, що ніхто з чинних працівників "Стоп корупції" не звертався до агентства Інтерфакс-Україна. 

Також в організації повідомили, що правоохоронці почали перевірку щодо оцінювання правомірності проведення пресконференції в умовах воєнного стану за заявою одного з колишніх працівників "СтопКору". 

"Представники правоохоронних органів задокументували історію та всі дані іноземних осіб, що перетнули кордон з Україною. Перевіряють їх на легальність такого перетину та надання дозволу Міграційної служби на такі дії. Також працівники правоохоронних органів планували відвідати цей захід для оперативного супроводження та зупинення пресконференції або затримання Овсяннікової в разі пропагандистських заяв", – зазначили в організації.

Крім того, "СтопКор" додав, що в умовах війни організація "працює в обмеженому екстериторіальному режимі". Також зазначається, що багато з членів організації наразі служить у ЗСУ, лавах ТрО, веде благодійну та волонтерську діяльність. Значна частина працівників перебуває за межами центрального офісу.

Як повідомляв ІМІ, генеральний директор Інтерфаксу-Україна Олександр Мартиненко розповів "Детектору медіа", що пресконференцію російської пропагандистки Марини Овсяннікової в інформагенції Інтерфакс-Україна попросила організувати газета Die Welt, де вона зараз працює колумністкою, за посередництва нідерландської волонтерки-доброчинниці Маріам Ламберт та української громадської і медійної організації "Стоп Корупції" ("СтопКор"). 

Пресконференція за участю російської пропагандистки, а нині позаштатної журналістки німецької газети Die Welt Марини Овсяннікової мала відбутися 1 червня, але була скасована. Гендиректор Інтерфаксу-Україна Олександр Мартиненко повідомив, що агенція скасувала пресконференцію росіянки Марини Овсяннікової через "негативний суспільний резонанс". 

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

21 квітня німецька медіагрупа Weimer Media Group (WMG) присудила Премію ЗМІ за свободу Президенту України Володимиру Зеленському, лідерці білоруської опозиції Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського "Первого канала" Марині Овсянніковій. 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group відмовитися від вручення Премії ЗМІ за свободу російській пропагандистці Марині Овсянніковій.

Після цього її вилучили зі списку лауреатів німецької Премії ЗМІ за свободу.

У травні Марині Овсянніковій вручили премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022.

Liked the article?
Help us be even more cool!