ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція заперечила витік даних з "Дії"

24.01.2022, 11:53
Фото – Кіберполіція
Фото – Кіберполіція

Департамент кіберполіції Національної поліції України заявляє, що інформація про витік даних із порталу “Дія” не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

“Подібні інформаційні фейки є нічим іншим, як елементом гібридної війни та спробою дестабілізувати ситуацію в державі”, – зазначає поліція.

У поліції зауважили, що інформація щодо можливого витоку даних з порталу “Дія” почала поширюватися після того, як в інтернеті користувач на одному з форумів опублікував оголошення про продаж бази даних.

“Появу такого оголошення одразу почали пов‘язувати з кібератакою на державні вебресурси, що відбулася вночі з 13 на 14 січня. Утім, інформація щодо злому порталу “Дія” не відповідає дійсності”, – йдеться в повідомленні. 

Кіберполіція повідомляє, що разом з Держспецзв’язку та СБУ, а також із міжнародними експертами “встановлює джерела походження кібератаки”. Крім того, організовано постійний моніторинг фактів продажу баз даних з будь-яких ресурсів.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 22 січня невідомий виклав на хакерському форумі Raid forum оголошення про продаж нібито персональних даних українців, зокрема з “Дії”, отриманих під час кібератаки 14 січня на державні сайти України. 

У Міністерстві цифрової трансформації інформацію про злив даних назвали “провокацією та продовженням гібридної війни”.

В Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося.

Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України, яка сталася в ніч із 13 на 14 січня.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Компанія Microsoft Corp заявила, що її фахівці знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Liked the article?
Help us be even more cool!