ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери зламали сайти українських міністерств та залишили повідомлення про злив даних

14.01.2022, 09:41
Фото – tempting.pro
Фото – tempting.pro

В Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. 

Міносвіти повідомило на фейсбук-сторінці, що їхній офіційний сайт тимчасово не працює.

Наразі тривають роботи з усунення несправності. До роботи залучили СБУ та кіберполіцію.

За даними Бабеля, також не відкриваються сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші. Водночас сайти Кабміну та Верховної Ради наразі працюють.

На деяких сайтах хакери залишили повідомлення про нібито масовий злив персональних даних, залишили вони це повідомлення трьома мовами: російською, українською та польською.

“Українець! Усі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Усі дані на компʼютері знищуються, відновити їх неможливо. Уся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого”, – йшлося в цих повідомленнях.

Речник МЗС Олег Ніколенко підтвердив, що на сайт відомства сталася хакерська атака. “Внаслідок масованої хакерської атаки вебсайти МЗС та низки інших державних органів тимчасово не працюють. Наші спеціалісти вже займаються відновленням роботи ІТ-систем. Перепрошуємо за можливі незручності”, – написав він.

Фото Громадське

Наприкінці грудня видання The New York Times попереджало, що Росія готує масштабні кібератаки на енергетичну систему й урядові вебресурси України. За даними газети, США і Велика Британія відправили до України експертів з кібервійни, щоб підготувати українських фахівців до атак хакерів. Експерти цього місяця зазначають сильну активізацію російських хакерів, які можуть бути повʼязані Головним розвідуправлінням РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!