ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заявляє, що витоку даних не було

14.01.2022, 09:53
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України та Держспецзв'язку спільно з відповідними органами державної влади проводить розслідування щодо хакерської атаки на низку урядових сайтів та збирає цифрові докази. Витоку персональних  даних не відбулося.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу СБУ.

У спецслужбі зауважили, що в ніч проти 14 січня вчинено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші.

“На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не було змінено, а витоку персональних даних, за наявною інформацією, не відбулося”, – наголосили в СБУ.

Також у відомстві зауважили, що для недопущення поширення атаки на інші ресурси, а також щоб локалізувати технічну проблему, тимчасово зупинено роботу низки інших урядових сайтів.

Наразі роботу більшої частини постраждалих державних вебресурсів уже відновлено, решта будуть доступні найближчим часом.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!