ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дубінському повідомили про нову підозру

Народному депутату Олександру Дубінському, який нині перебуває в СІЗО, повідомили про нову підозру – у повторному сприянні в незаконному перетині кордону іншій особі. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань.

Також про підозру повідомлено колишньому помічнику нардепа, який нині працює головою громадської організації “Медіаоборона”. 

Їм повідомили про підозри в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 332 КК України). 

Олександр Дубінський. Фото – Суспільне

Слідство з'ясувало, що Дубінський у змові з іншими людьми в серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Той виїхав з України до Молдови на автомобілі через один з пунктів пропуску.

Як підставу для перетину держкордону він надав витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ.

“Сам “родич” після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ не здійснював та повернувся до України наприкінці 2022 року, після завершення контракту”, – зазначає ДБР.

Там нагадали, що Дубінський у змові з іншими особами 2023 року за тих самих умов повторно організував незаконний виїзд цього ж “родича” за кордон як водія-волонтера. 

“Він достеменно знав, що під час попереднього виїзду за кордон чоловік, за наданим раніше розпорядженням Київської обласної військової адміністрації, не здійснював жодних перевезень гуманітарної допомоги. Як і раніше, родич співмешканки народного обранця виїхав з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів, за ідентичними документами від КОВА на підставі клопотання Громадської організації “Медіаоборона”, – зауважили в ДБР.

Проте слідство з’ясувало, що насправді чоловік за вказівкою Дубінського мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту столиці Молдови до столиці Австрії Відня.

Під час розслідування першого факту незаконного виїзду, правоохоронці з’ясували, що чоловік удруге встиг скористатися розробленою нардепом та його спільником протиправною схемою, після чого вже не повертався до України.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2024 року прокурори передали до суду обвинувальний акт щодо чинного народного депутата Олександра Дубінського за фактом службового підроблення документів для виїзду за кордон.

Справа Олександра Дубінського щодо державної зради

13 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, яку курували посадовці генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

За даними слідства, Дубінський мав позивний Буратіно і входив до складу організації, сформованої головним управлінням генштабу ЗС Росії (ГРУ), а саме заступником начальника ГРУ Володимиром Алєксєєвим. Операційним керівництвом групи займався його заступник – Олексій Савін.

Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати її на міжнародній арені. Фінансування організації сягало понад $10 мільйонів.

Печерський районний суд Києва в листопаді 2023 року взяв під варту на два місяці Дубінського і відтоді продовжує цей запобіжний захід.

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Нині Деркача теж підозрюють у держзраді.

Liked the article?
Help us be even more cool!