ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США запровадили санкції проти Дубінського та медіаресурсів Деркача

11.01.2021, 18:43
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Міністерство фінансів США ввело санкції проти семи громадян України та чотирьох українських інформаційних ресурсів за втручання в американські вибори. Про це йдеться на сайті Мінфіну, повідомляють НВ та Інтерфакс-Україна.

До списку санкцій увійшли:

  • Олександр Дубінський, народний депутат від партії “Слуга народу”;
  • Дмитро Ковальчук, помічник народного депутата Андрія Деркача;
  • Костянтин Кулик, старший групи прокурорів Генпрокуратури з розслідування економічних злочинів режиму Януковича (2016–2019 роки), причетний до публікації так званих плівок Деркача;
  • Олександр Онищенко, колишній нардеп, який перебуває під слідством;
  • Антон Симоненко, пов’язаний з нардепом Деркачем, ексбенефіціар ТРК "Радіо-Ера";
  • Андрій Теліженко, ексдипломат, співробітник Посольства України в США у 2015–2016 роках;
  • Петро Журавель, пов'язаний з нардепом Деркачем, керівник компанії "Скептик" та інформагентства Онлі Ньюз;
  • ТОВ "Ера-Медіа";
  • Інформаційне агентство Only News;
  • Сайт NabuLeaks – nabu-leaks.com;
  • ТОВ "Скептик" / "Бегемот Медіа".

У Мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем.

"Російська кампанія з дезінформації, спрямована проти американських громадян, – це загроза нашій демократії. США продовжать агресивно захищати цілісність наших виборчих систем та виборчого процесу", – заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

За даними Вашингтона, Деркач і його соратники з 2019 року використали американські ЗМІ, соцмережі й впливових американців для поширення необґрунтованих і таких, що вводять в оману, тверджень про те, що нинішні й колишні офіційні особи США причетні до корупції, відмивання грошей і незаконного політичного впливу в Україні.

Як нагадує НВ, у вересні 2020 року США запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії і громадянина України, народного депутата Андрія Деркача, за втручання у виборчий процес.

За даними Вашингтона, Деркач підтримує тісні зв’язки з російською розвідкою та вже понад 10 років служить активним російським агентом.

У розпал президентських перегонів у США нардеп Андрій Деркач оприлюднив записи, на яких, як він стверджує, нібито записано перемовини п’ятого президента Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом, а також з очільником РФ Володимиром Путіним.

Пізніше Дубінський і Деркач на спільній пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито корупції Джо Байдена. Вони ініціювали створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо "плівок Деркача".

Liked the article?
Help us be even more cool!