ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дубінського судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон

Народного депутата Олександра Дубінського судитимуть за підроблення документів для виїзду за кордон, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора. Прокурори вже скерували до суду обвинувальний акт за фактом службового підроблення.

За даними слідства, депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

Він підготував заяву від свого імені на ім’я міністра охорони здоров’я України з проханням надати йому документи, необхідні для перетину державного кордону України, оскільки його батько потребує супроводу в поїздці на лікування.

"Однак, отримавши ці документи, народний обранець, замість того щоб супроводжувати свого батька на лікування, перетнув державний кордон самостійно на наступний день після виїзду за кордон батька", – зазначили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Згодом батько повернувся до України, набагато раніше, ніж нардеп. А Дубінський перебував поза межами України понад місяць на відпочинку.

За інформацією правоохоронців, перебуваючи за кордоном, нардеп двічі відвідав Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та в її передмісті.

Як повідомляв ІМІ, перед засіданням народний депутат Олександр Дубінський заявив, що в нього зламано 10-те та 11-те ребро з лівого боку, маючи на увазі побиття в Київському СІЗО, про яке заявив 2 грудня.

У 2019 році нардеп Дубінський став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info. Розслідувачі повідомляли, що Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Тоді ж нардеп сказав свою крилату фразу “Мама любит скорость” у відповідь на запитання про Maserati, записану на його матір.

До обрання народним депутатом у 2019 році від партії “Слуга народу” Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.  

14 листопада 2023 року Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється в державній зраді та участі в злочинній організації.

13 листопада Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, що курувалася посадовцями генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

3 серпня 2023 року СБУ спільно з ДБР провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Дубінський після обшуків заявив, що звернеться до суду. 10 серпня 2023 року Печерський райсуд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня. А вже 6 листопада Печерський районний суд Києва відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт. 

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

23 листопада 2023 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва арештував майно  Дубінського. Також під арешт потрапило майно його матері та колишньої дружини. 

7 грудня 2023 року суд залишив Дубінського під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!