ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд узяв Дубінського під варту на два місяці

Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Печерський районний суд узяв під варту народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється в державній зраді та участі в злочинній організації. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Суд відправив депутата під варту на 60 днів без альтернативи внесення застави. 

Своєю чергою Дубінський повідомив у телеграмі, що перебуватиме під вартою до 12 січня 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, що курувалася посадовцями генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

3 серпня 2023 року СБУ спільно з ДБР провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Дубінський після обшуків заявив, що звернеться до суду. 10 серпня 2023 року Печерський райсуд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня. А вже 6 листопада Печерський районний суд Києва відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт. 

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

До обрання народним депутатом у 2019 році ("Слуга народу", 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.

Liked the article?
Help us be even more cool!