ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАБУ передало до суду справу підозрюваного в держзраді ексдепутата Деркача

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України III–IX скликань у державній зраді та незаконному збагаченні.

Про це повідомляє НАБУ.

"Як встановило слідство, обвинувачений упродовж 2019–2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, він вчиняв дії, спрямовані на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

САП і НАБУ кваліфікують дії ексдепутата за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

У липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність обвинуваченого, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

У вересні 2022 року правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук.

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада 2023 року стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру народному депутату Олександру Дубінському. За даними слідства, Дубінський мав позивний Буратіно і входив до складу організації, сформованої головним управлінням генштабу ЗС Росії (ГРУ). Крім Дубінського, до організації входив екснардеп Андрій Деркач. 

Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати її на міжнародній арені. Фінансування організації сягало понад $10 мільйонів.

Liked the article?
Help us be even more cool!