ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Яневський надіслав запит в ОП: питає, чи існує поняття "дєвочка, яку треба захищати"

18.10.2019, 14:48
Фото – фейсбук Данила Яневського
Фото – фейсбук Данила Яневського

Журналіст Данило Яневський надіслав запит в Офіс Президента України, аби з'ясувати, чи існує офіційне поняття “дєвочка, яку треба захищати”. Про це він написав 18 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці.

“Подав до ОП офіційний запит. Цікавлюся, зокрема, чи існує офіційно таке поняття, як “дєвочка”, яку треба “захищати”? Якщо так, то хто саме і як має це робити? УДО? Особисто Голова Держави? Інша уповноважена ним особа? А якщо прессекретар “мальчік”? Коротко кажучи, купа питань – і це попри “формулу Шайнмаєра”, чи як його там? Про відповідь ви будете поінформовані негайно, але своєчасно”, – написав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 10 жовтня на пресбрифінгу Президент України Володимир Зеленський сказав, що його прессекретарка Юлія Мендель не мала права агресивно реагувати на журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка, але заявив, що захищатиме її в цій ситуації. 

“Юля, звичайно, як прессекретар, не мала права так реагувати. Але є таке слово – "емоційна виснаженість". <...> Тому дєвочку в цьому випадку буду захищати”, – сказав Володимир Зеленський.

15 жовтня журналіст Данило Яневський подав скаргу до Солом’янського районного суду Києва на бездіяльність слідчого, який не повідомив йому про початок досудового розслідування щодо прессекретарки Президента України Юлії Мендель.

7 жовтня журналіст Данило Яневський звернувся до Солом’янського управління поліції із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Радіо Свобода Сергія Андрушка та Крістофера Міллера з боку речниці Президента України Володимира Зеленського Юлії Мендель.

У вересні в Києві прессекретарка Президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, аби захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. 

Зі свого боку Юлія Мендель зазначила, що не штовхала Сергія Андрушка, і додала, що журналісти не мають порушувати безпеки першої особи.

Радіо Свобода опублікувало повне відео інциденту.

27 вересня журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з подібною поведінкою прессекретарки Президента Юлії Мендель.

30 вересня Медіарух та інші представники медіа закликали Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу Президента.

30 вересня неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” виступила з вимогою звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через “непрофесійну та неетичну” поведінку щодо журналістів.

1 жовтня на брифінгу Президент України Володимир Зеленський пожартував щодо скандалу за участю його прессекретарки Юлії Мендель, запитавши у речниці: “Ви нікого не штовхали, Юль?”

Liked the article?
Help us be even more cool!