ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще два журналісти повідомили, що Мендель їх хапала і штовхала

27.09.2019, 20:33
Фото – скриншот з відео ZIK
Фото – скриншот з відео ZIK

Журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з поведінкою прессекретарки Президента Юлії Мендель, подібною до такої, як щодо Сергія Андрушка, повідомляє Громадське.

Як розповів Крістофер Міллер в ефірі програми “Нині вже” на hromadske 27 вересня, Мендель перешкодила його професійній діяльності, коли він хотів поставити запитання Володимиру Зеленському.

За його словами, 13 вересня на форумі YES у Києві він підійшов до Зеленського і запитав, чи пам’ятає він його і чи можна поставити запитання. Президент відповів: “Так, будь ласка”.

“Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку і за спину і почала тягнути. Це було дуже неприємно”, – зазначив Міллер.

Він наголосив, що це перешкоджання професійній діяльності журналіста, а також додав, що Мендель “абсолютно неправа”, коли каже, що така поведінка є нормальною для прессекретарів у США.

“Такого в Америці просто не буває”, – сказав він.

Міллер додав, що Офіс Зеленського часто поводить себе так із журналістами незалежних медіа, коли ті намагаються поставити запитання, які ОП розцінює як критичні щодо Зеленського або його команди.

“Я бачив, як добре Офіс ставиться до каналів та ЗМІ, що лояльні до Президента, і як геть інакше – до Радіо Свобода, яке критикує цю владу, як і будь-яку, яка була до неї”, – резюмував журналіст.

Журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків розповіла, що в неї також був конфлікт з Мендель: коли зустрічали українських моряків та політв'язнів в аеропорту Бориспіль, прессекретарка Президента штовхнула її, бо Шимків зайшла за червону обмежувальну лінію.

“Насправді було дуже дивно й агресивно, я фактично не робила нічого поганого, тому що я стояла біля своїх колег, просто за червоною лінією”, – розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, прессекретарка Президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, аби захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. Інцидент стався під час форуму YES, який проходив у Києві з 12 по 14 вересня.

Зі свого боку Юлія Мендель зазначила, що не штовхала Сергія Андрушка, і додала, що журналісти не мають порушувати безпеки першої особи.

Радіо Свобода опублікувало повне відео інциденту.

Liked the article?
Help us be even more cool!