ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти вимагають звільнення Мендель

01.10.2019, 11:11
Фото – фейсбук Ініціативи 34
Фото – фейсбук Ініціативи 34

Неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” вимагає звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через “непрофесійну та неетичну” поведінку щодо журналістів. Про це йдеться у відкритій заяві, яку “Ініціатива 34” опублікувала у Facebook, повідомляє Радіо Свобода.

“У зв’язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прессекретара Президента України Володимира Зеленського. Від Офісу Президента та Юлії Мендель очікуємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком”, – йдеться в заяві.

Заяву підписали редакторка-засновниця “Української правди” Олена Притула, ГО “Громадське Телебачення” та журналісти Bihus.Info, список підписантів доповнюється.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня Медіарух та інші представники медіа закликали Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу Президента.

Прессекретарка Президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, аби захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. Інцидент стався під час форуму YES, який проходив у Києві з 12 по 14 вересня.

Зі свого боку Юлія Мендель зазначила, що не штовхала Сергія Андрушка, і додала, що журналісти не мають порушувати безпеки першої особи.

Радіо Свобода опублікувало повне відео інциденту.

27 вересня журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з подібною поведінкою прессекретарки Президента Юлії Мендель.

Liked the article?
Help us be even more cool!